Hoe werken prepaid creditcards?

Prepaid Creditcards zijn al enkele jaren op de markt. Het biedt vele voordelen voor degene die graag online kopen, maar geen creditcard willen óf kunnen aanvragen. Bescherming van privacy kan ook een rol spelen, of simpelweg bescherming van uw geld wanneer u regelmatig online aankopen doet.

Hoewel in vele Europese landen de prepaid creditcards (oftwel debitcards) door banken ter beschikking worden gesteld aan hun clienten, of er vele organisaties zijn die de kaart tegen een kleine vergoeding verkopen, is het aanbod in Nederland nog minimaal.

Een belangrijke reden hiervan is waarschijnlijk het feit dat Nederlanders over het algemeen niet vaak gebruik maken van een creditcard, en dus ook niet bang zijn voor de gevolgen die het gebruik ervan kan hebben.

Voor ondernemers die Internationaal Zakendoen kan de kaart tevens een uitkomst zijn. Met name in gevallen wanneer, bijvoorbeeld tijdens zakenreizen, kosten worden gemaakt die vergoed worden door een buitenlandse onderneming. De kaart kan namelijk door iedereen worden opgewaardeerd, en is in de meeste gevallen niet direct gekoppeld aan een bankrekening.

Er bestaat wel onderscheid in de mate van anonimiteit van de kaarten. De meeste aanbieders van prepaid cards bieden namelijk kaarten die op naam staan. Er zijn slechts enkele aanbieders die volledig anonieme prepaid kaarten kunnen verstrekken.

Inco Bizz kan u voorzien van een volledig anonieme prepaid kaart, waarbij u ten alle tijde online uw saldo kunt checken. De kosten zijn slechts EUR 15.

Het FATF heeft onlangs een rapport gepubliceerd omtrent de nadelige gevolgen die het gebruik van prepaid creditcards kunnen hebben. Het FATF stelt voor dat de distributie van de kaarten gereguleerd worden en er meer controle plaatsvindt op het gebruik ervan.

Heeft u vragen of de Prepaid Creditcard dan kunt u contact met ons opnemen. De prepaid Creditcard kan eenvoudig worden besteld via ons contactformulier.